Gino: lief, druk manneke

 

Ras: Kruising West Highland White Terrier
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 31-03-2017
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Gino is een leuk hondje, een reutje met geboortedatum: 31-03-2017. Ooit aangeschaft als West Highland White Terrier en wellicht zit dat ook ergens in zijn genenpakketje maar om eerlijk te blijven hebben wij hem maar als kruising Westie vermeld. Het manneke is in huis gekomen toen hij ongeveer een jaar was, niet helemaal de bedoeling en heel verdrietig was het resultaat ook niet positief. Niemand had schuld, geen goede match. Door zijn drukke gedrag ging Gino af en toe een beetje te vlot door de bocht, niets mis mee maar dat moet wel bij iemand passen. Herplaatsing was een moeilijk keus, in het belang van mens en hond.

 

Het is niet de meest dappere dodo, niet dat hij overal bang voor is, onzeker is een beter woord. Het feit dat hij snel blaft kan daar zeker mee te maken hebben. Het is belangrijk dat hij zich veilig voelt én voldoende beweging krijgt. Pluspunt: het woord ‘klaar’ zou bekend moeten zijn, dan stopt hij met blaffen. Dit formaat hondjes worden ook wel schoothondjes genoemd en Gino neemt dat letterlijk! Waar u zit, zit hij en ja, bij voorkeur gezellig op schoot. Het relatief vele aandacht vragen is natuurlijk ook heel knus…

Netjes lopen aan de lijn vraagt nog wat oefening, commando’s zoals zit en af zijn onbekend. Bij los van de lijn loopt hij niet weg en hij komt terug met even fluiten maar, en dat is wel een aandachtspuntje: hij rent blaffend op andere honden af. Geeft de andere hond aan daar niet van gediend te zijn, dan is Gino in een oogwenk verdwenen, hij gaat geen conflict aan maar het is beter om dit gedrag te sturen. Het is namelijk een uiting van onzekerheid en je zult maar een minder flexibele hond tegenkomen. Spelen met andere honden is prima, in andere situaties is aandacht voor de baas ook super leuk (moet nog geleerd worden).

Bezoek, al dan niet met kinderen, wordt blaffend tegemoet getreden, kom er in, reuze gezellig. Katten zijn een prachtig object om heerlijk achteraan te zitten, met stoere katten die niet wegrennen gaat Gino snel over op plan B (ergens snuffelen ofzo). Alleen thuis kan, mits rustig opgebouwd. De tactiek was om vrij uitzicht te voorkomen door de gordijnen te sluiten. De hond op de uitkijk maakt dat hij overal op gaat reageren, is niet de bedoeling. Het is een prima maatje om lekker mee te nemen, in een mandje op de fiets, heerlijk wandelen, samen een terrasje. U ziet het helemaal voor u? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

N.B. bijna vergeten te melden: Gino is cryptorchide, dat wil zeggen dat hij 1 keurig ingedaald balletje heeft maar dat de andere nog in de buikholte zit, wel goed voelbaar. Het heeft geen vliegende haast maar op termijn zal hij gecastreerd moeten worden waarbij ook zijn ‘binnenbal’ verwijderd wordt, dit om problemen in de toekomst te voorkomen.