Fejty: kom maar op met die zonnige toekomst!

Ras: Kruising
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 27-02-2007
Gecastreerd: niet bekend
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Fejty is een leuke kruising herder met husky? of herder met collie? of… Opvallend is dat ze kan ‘huilen’ als een wolfje dus kruising Husky lijkt het meest voor de hand liggend. Eerlijk is eerlijk, we weten het gewoon niet. Dit hondenmeisje met geboortedatum: 27-02-2007 is wegens verdrietige privé omstandigheden van de eigenaar in het asiel gekomen. De voorgeschiedenis is helaas niet bekend en we kunnen alleen vertellen hoe we haar hebben leren kennen in de omgang in het asiel.

Voor mensen die ze kent en vertrouwt is het een lieverd, dol op knuffelen en zoals u op de foto’s kunt zien nog sportief genoeg om een balletje te apporteren, de knapperd. Voor mensen die niet tot haar inner circle behoren is ze terughoudend, zij worden met enige argwaan bekeken. Groot gelijk meisje, vertrouwen en respect moet je verdienen, dat zijn we helemaal met je eens. Positief punt is dat het winnen van haar hart redelijk snel gaat, een lekker voertje, een snel balletje of gewoon gezellig samen aan de wandel. Het leven kan zo simpel zijn.

Andere honden worden niet echt bekeken, het zal wel, Fejty vindt het niet echt belangrijk. Of ze ook samen kan met katten is niet bekend. Gezien haar leeftijd en haar afwachtende houding is een gezin met jonge kinderen geen goede match. Alleen thuis is ook zo’n onderwerp waar we niet zoveel over kunnen zeggen. Het is aan de nieuwe eigenaar om dat stapje voor stapje op te bouwen en uit te proberen, vermoedelijk geen probleem. Oudere honden zijn geweldig om mee samen te leven, ze hebben wel vaak een beetje meer tijd nodig om te wennen…

Enorme wandelingen duintje op, duintje af, nee dat is een beetje teveel van het goede maar Fejty wil graag lekker naar buiten en stapt dan fier voor je uit. Er zijn geen medische problemen bekend. Komt u kennismaken? Graag op afspraak, u bent welkom!