Douwe: de zon schijnt!

Ras: Kruising groot
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 13-01-2013
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Douwe is een leuke grote kruising, iets met Amerikaanse Bulldog? Het is een reu met geschatte geboortedatum: 13-01-2013. Soms zijn er bijzondere verhalen en kunnen we niet alles met u delen. Dat is ook de reden waarom we Douwe niet in Den Helder en/of directe omgeving plaatsen…

Doet niets af aan de leukheid van de hond want hoewel zijn uiterlijk  wellicht een stoere hond doet vermoeden, is het een gevalletje vriendelijk blij ei. Ja, het is een grote sterke hond, hij trekt niet overmatig maar wil hij rechtsaf en ben je daar niet op bedacht dan komt het toch wel aan op stevig in je schoenen staan. Hij wil graag samenwerken en heeft zeker les gevolgd in vroeger jaren, netjes meelopen kan hij net als zit, af, kom hier én pootjes geven. Als beloning graag een lekker voertje; een knuffel of opgewekt ‘goed zo’ is ook welkom. In het eerste contact is Douwe een beetje voorzichtig, even de kat uit de boom kijken zo gezegd. Weet hij dat u veilig bent, dan kunt u samen de wereld aan, zeker weten.

Andere honden worden of genegeerd of als speelkameraden gezien. Alleen kleine hondjes wekken zijn irritatie en daarmee is hij ook niet vertrouwd. Bij de kattenverblijven vond hij alles zeer interessant, met name de voerbakjes. Toch is voorzichtigheid geboden want een wegrennende kat kan wel degelijk najagen in gang zetten met alle gevolgen vandien. Over alleen thuis blijven is niets bekend, waarschijnlijk een aandachtspuntje. Langzaam opbouwen, niet te snel te veel willen.

Herkent u hondenlichaamstaal/ stress signalen, heeft u een positieve manier van omgang voor een maximaal plezier in het leven, en bent u op zoek naar – letterlijk – uw grote liefde? Neem contact met ons op, voor honden werken we graag op afspraak, u bent welkom!