Danger: hm, de naam is enger dan de hond

Ras: Engelse Bulldog
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 05-08-2011
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Danger, klinkt eng, valt reuze mee. Het is een Engelse Bulldog, een gecastreerd teefje met geboortedatum: 05-08-2011. Deze blonde jongedame is wegens privé omstandigheden van de eigenaar voor afstand gekomen. Deze eigenaar had de hond een tijd geleden overgenomen van andere mensen. In het begin was ze angstig, zo vermeld de informatie. Dat gaat nu eigenlijk heel goed. In het verleden is een poging gedaan om met haar te fokken maar een paar weken na de dekking was duidelijk dat het niet goed ging, baarmoederinfectie. Antibiotica was onvoldoende, de enige optie was opereren. Het herstel ging gelukkig voorspoedig. Op één van de foto’s ziet u een opvallende kale vlek, de oorzaak is niet helemaal duidelijk  maar de huid is rustig. Er groeit alleen geen haar op, daar heeft Danger geen last van en ach, het geeft haar wel iets opvallends. Niet dat ze dat nodig heeft, je kunt haar ook goed herkennen aan de behoorlijke onderbeet (onderkaak langer dan bovenkaak). Geen zorg, ze kauwt haar brokjes blijmoedig weg.

Danger heeft blaasgruisdieet, belangrijk om gezond te blijven. We geven u graag alle informatie over verkrijgbaarheid en kosten.

In het begin is ze wat onzeker, ze moet je even leren kennen. Niet dat ze onvriendelijk is maar ze blaft dan een beetje ongerust. Eenmaal bekend is ze blij en vrolijk en wil ze best graag met je mee. Oké, geen uren duintje op, duintje af, en zeker met warm weer rekening houden. Door haar bouw is teveel inspanning met hoge temperaturen een risicofactor. Voor het mooie is ze een beetje te mollig, hoewel deze honden natuurlijk rond gebouwd zijn mag er best een kilootje af. Andere honden vindt ze wel oké, behalve de opdringerige typjes, dan snauwt ze van zich af  om duidelijk te maken dat ze daar niet van gediend is.

Samenleven met katten is niet onmogelijk, het dient wel begeleid te worden om najagen te voorkomen. Dat is voor de hond weliswaar heel belonend (het najagen), de gemiddelde kat denkt daar heel anders over. In principe is een gezin met kinderen geen probleem, hoewel je je kunt afvragen hoe blij ze wordt van een hele drukke omgeving met veel in- en uitloop. Een poosje alleen thuis is geen probleem. Ze blaft als de deurbel gaat, dat is haar aandeel in de bewaking, de rest mag u zelf regelen.

Bent u enthousiast over Danger en zit u op het puntje van uw stoel? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!