Charlie: volhardend in al zijn bezigheden

Ras: Pitbull x Chihuahua
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 10-08-2016
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

15093-charlie-26Charlie is een grappig hondje waarvan je de herkomst niet direct zou vermoeden, een kruising Pit bull – Chihuahua, het is origineel maar of het ook een aanrader is? Het is een reutje met geboortedatum: 10-08-2016. Voordat u bij de foto’s zo enthousiast wordt dat u direct langs wilt komen, lees eerst even de tekst, geniet van een kopje thee of koffie en bedenk of u echt de juiste match bent. Dan bent u van harte welkom om contact op te nemen 🙂

Het manneke heeft ondanks zijn jonge leeftijd al 2 baasjes gehad, of eigenlijk 3 als je het asiel ook meetelt. Reden van afstand is dat Charlie grote moeite heeft met andere honden en daarbij van het type ‘ik geef niet op’. Het andere hondje was zeker niet blij met zijn aanwezigheid want het gebeurde regelmatig dat Charlie negatief reageerde en ook niet los wilde laten. Zonder meer is zijn standaardreactie bij het zien van een soortgenoot: uitvallen! en happen (bijten). Hij is dan niet af te leiden, we zeiden het al, het vasthoudende typ. Met teven is het ietsje minder, hoewel dat meer met de geduldig lieve reactie van de teef in kwestie te maken had dan met Charlies houding en gedrag. Een plaatsing met andere honden is geen optie. Daarnaast is er werk aan de winkel omdat anders het wandelen geen leuke bezigheid gaat zijn. Je komt immers vrijwel overal andere honden tegen. Eh, Charlie vindt katten in huis ook geen goed idee.

15093-charlie-2Het klinkt allemaal heel stoer en als u verder kijkt, is Charlie echt niet zelfverzekerd en vindt hij best een aantal dingen spannend. Met de bevindingen van de test plaatsen we hem niet in een omgeving met jonge kinderen, vanaf een jaar of 15 is bespreekbaar. Hij heeft een beetje kennis van de basiscommando’s maar kan zeker nog wat bijscholing gebruiken. Apporteren is zo’n beetje hogere wiskunde voor hem, een aanrader om verder aan te leren. Het is een prima manier om samen te werken. Hoewel klein van formaat ziet hij zichzelf als grote waakhond, in ieder geval door te blaffen bij alles wat hij verdacht vindt. Hij is een bench gewend, alleen thuis moet in een nieuwe omgeving rustig opgebouwd worden.

Bent u na het lezen van deze tekst nog steeds enthousiast en kunt u duidelijk en consequent zijn op een goede sturende manier met positieve insteek? Verplichte voorwaarden zijn goede inzet, humor en doorzettingsvermogen. Charlie zorgt voor puberteitperikelen en achter het behang plak momenten plus gezellig samen knuffelen. Meer weten? Neem contact met ons op. Kennismaken graag op afspraak, u bent welkom!

Sponsoren