Bruce: pittig manneke

Ras: Franse Bulldog
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 11-05-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Bruce is een knap Frans Bulldog mannetje, gecastreerd, geboortedatum: 11-05-2013. Als puppy van 8 weken in huis gekomen en keurig netjes aangemeld voor de hondenschool. Daar liet kleine Bruce al zien dat hij misschien iets complexer van karakter was dan gedacht. Door omstandigheden is zijn schoolcarrière voortijdig geëindigd, hoewel hij wel het commando ‘zit’ keurig netjes beheerst! Reden van afstand is een combinatie van factoren, onder meer een verhuizing naar een appartement, het gedrag van Bruce en persoonlijke omstandigheden van de eigenaar.

Onder al het stoer gedoe van grommen, blaffen en ja, ook uitvallen (bijten) schuilt eigenlijk een onzeker hondje. Maar voordat bij u een ach gossie-gevoel naar voren komt, hij heeft in de afgelopen jaren wel heel veel succes gehad met zijn gedrag. Een harde aanpak werkt absoluut averechts en is zeker niet wat we bedoelen met ‘hij heeft sturing nodig’. Op een rustige manier grenzen stellen zodat hij niet alles hoeft te regelen en zorgen voor samenwerking,  want dat is veel leuker dan dat Bruce alles maar in zijn eentje moet doen. Eerlijk is eerlijk, een nieuwe eigenaar gaat vast het een en ander met hem te stellen krijgen, maar hij heeft bewezen dat hij wel degelijk een leuk en grappig hondje kan zijn. Inmiddels gaat Bruce bij ons keurig aan de riem naar het speelveld en ook weer in de kennel, komt een knuffel halen, echt heel schattig.

Andere honden vindt hij diep in zijn hart een beetje spannend maar als Franse Bull laat je dat natuurlijk niet merken, nee dat compenseer je met uitvallen en happen. Daar maak je geen vrienden mee maar ja. Als Bruce het goed kan vinden met een andere hond is het eigenlijk altijd een teefje, de charmeur. Katten in huis is hij niet gewend en ook geen goed idee. Met visite kan hij niet omgaan, om problemen te voorkomen werd de bench ingezet. Op zich is dat geen onverstandige keus, alleen ook in de bench bleef Bruce negatief reageren dus is het verstandig om hem ander gedrag aan te leren. Even alleen thuis is geen probleem, gewoon los in huis. Vanzelfsprekend wel rustig opbouwen in een nieuwe woonsituatie.

Bruce en kinderen… geen goed idee. Volgens de informatie zouden bekende kinderen wel goed gaan maar het lijkt ons geen veilig plan om hem in een gezin te plaatsen, liever een volwassen omgeving. De kans dat er iemand stiekem bij u naar binnen komt terwijl Bruce in huis is, is super klein: blaffen en ja, ook uitvallen. Heel handig als het gaat om mensen met slechte bedoelingen, minder handig als bijvoorbeeld om de postbode, meteropnemer en dergelijke gaat.

Kunt u op een positieve manier leiding geven, Bruce duidelijkheid geven zodat er meer rust komt en het samenleven veel gezelliger gaat worden? Heeft u meer informatie nodig? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

Sponsoren