Boris: hoi grote kanjer, dit was niet de bedoeling…

 

Ras: Mastino Napoletano
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 11-08-2015
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Boris is een Mastino Napoletano, een reu met geboortedatum: 11-08-2015. Gaat u er maar eens goed voor zitten, er valt veel te vertellen… Voor de volgers van facebook is Boris een ‘oude bekende’, begin van het jaar is hij namelijk in het asiel gekomen, afstand wegens privé omstandigheden van de eigenaar. Helaas, Boris had overduidelijk een oogprobleem, cherry eyes wat zoveel wil zeggen als: de traanklieren in de ooghoeken blijven niet keurig achter een vliesje zitten maar popten naar buiten. Een akelig gezicht maar nog belangrijker, de hond had er ook veel last van! Door middel van een berichtje op facebook en heel veel hartverwarmende donaties was in mum van tijd het benodigde geld bij elkaar om hem te laten opereren. Het was een heel traject en het resultaat is dat hij meerdere keren per dag gezalfd en gedruppeld moet worden (levenslang) maar het is weer een knapperd. Na zijn herstel had hij nieuwe baasjes gevonden, een gelukkige toekomst lonkte. Alles leek goed te gaan totdat we een belletje kregen, de maat was vol, het ging niet langer en Boris kwam terug in het asiel. Een verdrietige beslissing, voor de eigenaren en voor de hond…

Zijn formaat is aanzienlijk en zo is ook zijn kracht. Als Boris iets niet wil of tegen je aan springt, dan is dat geen kleinigheidje. Met name in de avonduren was het probleem dat hij te hoog in opwinding raakte en tegen zijn mensen aan begon te springen, daarbij ook hapgedrag liet zien. De precieze aanzet voor het gedrag is niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk een combinatie van factoren. Aangezien het gedrag steeds harder ging was er sprake van een zekere beloning voor Boris, hoewel dat natuurlijk raar klinkt want het was zeker niet de bedoeling om het gedrag te belonen. Belangrijk is dat hij leert om zijn opwinding onder controle te houden, je zou kunnen zeggen: een uit-knopje intrainen. Het is mogelijk dat zijn minder goede zicht een rol speelt in het gedrag maar het is zeker niet de enige oorzaak. Boris moet beter leren samenwerken in plaats van dat hij een feestje heeft en de rest van zijn omgeving daar mee moet bewegen.

Hij vindt het heerlijk om lekker mee op stap te gaan, dat is niet per definitie wandelen hoewel hij natuurlijk ook zijn beweging nodig heeft. Hij vindt het ook super om mee in de auto te mogen, in feite vindt hij alles goed als hij maar niet alleen thuis hoeft te zijn. Gecombineerd met zijn gymnastieke houding, hij maakt deuren open, is dat wel een aandachtspuntje…

Naar soortgenoten is hij heel vaak enthousiast, wil kennismaken maar doet dat te groots waardoor de meeste andere honden onzeker worden en denken: ga weg, grote grijze griezel. Bij andere reuen wel even opletten, Boris is ook nog een intacte reu en een wedstrijdje kijken wie de sterkste is, is echt niet handig met dit type hond. Zijn rol als beschermheer en waker der eigendommen neemt hij serieus, hij laat duidelijk horen wat hij van onraad vindt en waarschijnlijk gaan inbrekers dan verstandig een straatje om.

De perfecte match voor u? En wilt u meer weten of kennismaken? Laat het ons weten, voor honden werken we graag op afspraak zodat we alle tijd kunnen inplannen. U bent welkom!