Boomer: klaar voor de rest van zijn leven!

 

Ras: Kruising Maltezer
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 11-05-2018
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Boomer is een leuk hondje, kruising Maltezer staat in de informatie. Dat zou kunnen natuurlijk, wie zijn wij om daaraan te twijfelen maar hij is wel een beetje groter dan de gemiddelde Maltezer en zal nog een beetje uitgroeien. Het is een reutje met geboortedatum: 11-05-2018. In het asiel gekomen wegens privé omstandigheden van zijn baasjes en hij had dubbel pech want in plaats van even wennen en dan fijn onder de aandacht op zoek naar een nieuw baasje werd het toch echt een paar weken bij ons blijven. Boomer bleek namelijk giardia te hebben, een darmparasiet, waarschijnlijk meegenomen van het adres waar hij gekocht is en veroorzaker van dunne ontlasting. Prima behandelbaar maar er moet een bepaalde periode zitten tussen de 1e en de 2e behandeling dus het had even tijd nodig. Na de 2e behandeling is hij gecontroleerd en helemaal vrij verklaard, jippie, hij mag van start!

Behalve zijn goede looks is het ook een heel gezellig hondje, we kunnen niet anders zeggen. Maar… het is natuurlijk nog wel een jonge hond zonder veel kennis van goed luisteren of netjes meelopen aan de riem. Los trekt hij heerlijk zijn eigen plan, zijn neus achterna, op zoek naar het avontuur. Logisch want ook dat moet hij nog leren. Fijn naar een goede hondenschool en op jonge honden cursus, Boomer heeft er zin in. Betekent ook dat hij, afgestemd op zijn leeftijd, de nodige beweging nodig heeft. 3x Daags een blokje om of alleen in de achtertuin is echt tekort, samen op pad is zoveel leuker. Hij kan mee in de auto, een eventueel fietsmandje moet nog geleerd worden.

Speeltjes vindt hij geweldig, een spelletje apport moet nog geleerd worden. Dol op lekker eten, dat wel. En kusjes geven, dat kan hij ook erg goed. Katten vindt hij reuze interessant, hij zal er vast achteraan gaan in een speelse bui, geen agressie. In zijn oude thuis was hij een andere hond in huis gewend, in het asiel vindt hij sommige soortgenoten een beetje spannend maar gaat bij de meesten vriendelijk kennismaken. Tijdens het alleen thuis blijven werd een bench gebruikt. Houd er rekening mee dat het weer rustig opgebouwd moet worden. Zijn baasjes gaven aan dat er soms plasongelukjes in huis waren, in het asiel is hij zindelijk in de kennel. Kinderen zijn Boomer bekend en op zich geen bezwaar mits u voldoende tijd en energie heeft om dit leuke hondje te begeleiden tot super hondje 😉

Even serieus: een nieuw baasje moet óf een groot liefhebber zijn van borstelen en kammen, óf regelmatig een bezoekje brengen bij een trimsalon! De klitten vliegen er in en met regenachtig weer neemt hij met liefde alle modder, takjes en blaadjes mee naar huis, zowel aan zijn snoetje als aan zijn pootjes. Met onze speelweiden betekent het dat behalve wit en grijs nu ook een soort groen is toegevoegd, grijns. Verliefd geworden en alle mogelijkheden (lees: voldoende tijd) om Boomer een warm mandje te bieden? Kom kennismaken, op afspraak, u bent welkom!