Boeddha: in kalmte alles overzien? Hm….

Ras: Rottweiler
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 07-08-2016
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Boeddha is een letterlijk een kanjer van een Rottweiler, een reu met geboortedatum: 07-08-2016. Zijn komst was een duidelijk goed doordachte keuze, vangnet was geregeld, cursus geboekt en dan gooit het leven alle plannen in de war, gewoon heel verdrietig. Voor Boeddha best moeilijk om midden in de puberteit, toch al geen eenvoudige periode, in de herplaatsing te gaan en dat zien we ook terug in zijn gedrag. Een groot pluspunt is de basis, hij kent het verzoek tot zit en af (dat laatste enigszins met frisse tegenzin), hij loopt redelijk netjes mee aan de riem (heel handig met zo’n krachtige hond) en kom hier ging ook best goed. Een en ander moet nog verder uitgebouwd worden, maar het begin is er.

Andere honden betekenden altijd: jippie spelen, tot een vervelend incident. Of dat daadwerkelijk dé reden is voor verandering in zijn gedrag of dat het ook een mix is met stoer gedrag gezien zijn leeftijd is lastig te zeggen. Het incident zal niet mee geholpen hebben. Boeddha laat een uitdaging niet voorbij laat gaan (valt dan uit) maar hij kan ook normaal soortgenoten passeren. Tijdens de asiel gedragstest zien we veel stress signalen, iets dat de eerste dagen in het asiel ook al was opgevallen. Zijn houding en gedrag zweeft ergens tussen stoer doen en onzeker zijn. Of anders gezegd: hij doet zelf zeker maar is het niet! Het is belangrijk dat een nieuwe eigenaar het verschil ziet en de begeleiding positief, consequent en niet met harde hand gaat doen. Eerlijk is eerlijk, Boeddha is breed alle grenzen aan het uittesten en schroomt niet om dwingend gedrag in te zetten. Hoe logisch ook, het is wel belangrijk om dat nu om te buigen naar gewenst gedrag. Of liever nog, voor te zijn. Kortom, werk aan de winkel.

Hij heeft ongeveer 2 maanden geleden een implantaat-castratie gekregen. Voor zover wij het kunnen beoordelen geen effect op gedrag naar andere honden.

Katten in huis is hij niet gewend, buiten najagen. Tijdens de test zien we inderdaad strak fixeren, de kat was zo verstandig om het allemaal op een afstandje te bekijken. Kleine kinderen is Boeddha niet bekend mee en kiezen we niet voor. Een meer volwassen omgeving zou een prima thuis zijn. Een poosje alleen thuis zijn is geen probleem, mits wel in rustig tempo opbouwen. Heerlijk aan de wandel, leuk op cursus, wellicht gezellig samen speuren? De toekomst ligt open. Bij voorkeur enige kennis van het ras, is geen voorwaarde wel een pré. Op een goede manier richting geven, zorgen voor succesmomenten en in bezit van spierkracht, moed en humor is een goede omschrijving van nieuwe eigenaar. Is deze kanjer helemaal uw type? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

Sponsoren