Blue: gaat voor een zonnige toekomst

 

Ras: Amerikaanse Staffordshire Terrier
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 20-01-2014
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Blue is een sportieve Amerikaanse Staffordshire Terrier, of nou ja, zo staat ze vermeld in het entboekje. Het is een teefje, gecastreerd, met geboortedatum: 20-01-2014. De reden van afstand is heel verdrietig en gelegen in privé omstandigheden van de eigenaar. Het was niet de eerste keer dat het Blue overkwam, verhuizen naar een nieuw baasje. Kom, laten we ons richten op een zonnige toekomst.

Ze is best nog een beetje onder de indruk van de nieuwe situatie, al begint de dagelijkse routine te wennen en ontdekt ze dat er ook leuke dingen zijn in het dierenasiel. Gezellig samen een spelletje apport doen bijvoorbeeld. Tip: laat de bal niet in haar gezelschap achter want de verleiding is veel te groot om een verdeling te maken in 40 kleine stukjes. De basiskennis van goed luisteren is aanwezig, ‘zit’ en ‘af’ doet ze keurig. ‘Kom hier’ is een beetje moeilijker maar dat ligt meer in de hoeveelheid afleiding om haar heen, het commando zelf is bekend. Iets wat wel aandacht vraagt is trekken aan de lijn, met oefening gaat het een beetje beter maar het is nog zeker niet ideaal.

Katten in huis is ze niet gewend en zowel volgens de info als met de gedragstest wordt najagen aangegeven, niet direct een goede match dus. Contact met andere honden had ze niet zoveel. In het asiel zien we dat sommige honden kort vriendelijk worden begroet en dat anderen worden genegeerd. Let wel, negeren betekent niet automatisch dat het oké is, het betekent dat ze kiest voor geen contact. Verstandige begeleiding is gewenst. Met opwinding, en dat kan ook blijde opwinding zijn, heeft ze de neiging om in de riem te happen maar op verzoek stopt ze daar ook weer mee. Belangrijk omdat de gemiddelde leren riem daar niet zo goed tegen kan.

Ze kan zeker alleen thuis blijven, geen hele dagen natuurlijk en in een nieuwe situatie rustig opbouwen want eigenlijk is ze het liefst samen met haar mens(en). Dat ze gewend is om veel te lopen is te zien aan de goede bespiering, mevrouw Blue heeft een prachtige bilpartij 😉 De omgang met kinderen is in principe oké, al is een plaatsing met kleine kindjes een minder goed idee door haar te enthousiaste (lees: lompe) gedrag. Ze is zindelijk maar heeft last van ongewild urineverlies, iets dat vaker voorkomt bij gecastreerde teven. Door het verwijderen van de eierstokken en dus een belangrijk deel van de hormoonproduktie kan het zijn dat de sluitspier van de blaas iets minder goed werkt en er dus telkens een beetje urine verloren wordt. Gelukkig eenvoudig op te lossen door middel van 1x daags een tabletje Enurace, iets wat in een worstje smikkelend naar binnen gaat.

Bent u sportief? Hoeft u niet zo nodig in hele grote groepen mensen met honden te wandelen maar vindt u het heerlijk om samen met een hond er op uit te trekken? Kom kennismaken, dit hondenmeisje is de moeite zeker waard! Graag op afspraak, u bent welkom.