Banjer: gaan wij samen op stap?

 

Ras: Labradoodle
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 17-01-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Banjer is een blonde Labradoodle, een gecastreerde reu met geboortedatum: 17-01-2016. Als pup van 3 maanden in huis gekomen en nu om heel verdrietige privé omstandigheden voor afstand in het asiel. Het is een onzeker hondje, bekijkt alles het liefst van een afstandje en besluit daarna of hij voorzichtig gaat kennismaken, of niet want ook dat is een keuze. Hoewel wij zijn drukke kant nog niet echt hebben ontdekt, is dat wel wat in de informatie vermeld staat: eenmaal bekend, lees: vertrouwd, kan hij ook druk zijn en opspringen.

In de betekenis van goed luisteren kan een beetje nascholing geen kwaad. Banjer gaat na enig nadenken netjes zitten op verzoek, af is voor meerdere uitleg vatbaar vindt hij, dat kan morgen ook nog wel, en kom hier is nog niet aangeleerd. Netjes aan de lijn meelopen is ook nog een oefenpuntje hoewel echt vreselijk trekken mag het niet genoemd worden. De informatie leert dat Banjer op het strand wel veilig los zou kunnen maar in bosrijke gebieden gaat stropen. Tja, toch die jachtvoorouders? Waarschijnlijk zijn alle luchtjes zo aantrekkelijk dat hij helemaal vergeet wat hier komen zou kunnen betekenen. Achter een bal aan, het zit niet echt in zijn systeem en terugbrengen begint hij gewoon niet aan.

Zijn onzekere gedrag betreft niet alleen de ontmoeting van andere mensen, het geldt ook voor andere honden. Daarbij heeft hij een aantal strategieën: soms kiest hij er voor om de andere hond totaal te negeren onder het motto ‘wat je niet ziet, dat is er niet’. Hij kan vluchten. Nu was er nog een hondje in huis en zolang die het dappere voorbeeld gaf, durfde Banjer soms te volgen en kennis te maken. Maar hij kan ook kiezen voor de eerste klap is een daalder waard-keuze. Met name als hij het idee heeft niet weg te kunnen kiest hij voor uitvallen, niet de goede manier om vriendjes te maken. Het gedrag komt voort uit angst/onzekerheid, corrigeren zal het alleen maar erger maken. Soms is het verstandiger om een zijpaadje te kiezen om een ingewikkelde confrontatie te vermijden, Banjer zal u innig dankbaar zijn.

Kinderen vindt hij prima. Of een gezin met kleine kindjes echt een verstandige combinatie is, is de vraag maar Banjer zet zijn beste pootje voor, dat is zeker. Katten zijn ook geen probleem. Sterker nog, hij had zelfs een warme vriendschap met één van de spinnende huisgenoten die hem gebruikte als levend warmtekussen om op te slapen! Eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk in combinatie met omstandigheden en castratie is zijn omvang fors, te fors. Hij moet dus afvallen. Leuk zo’n hond met krulletjes, het onderhoud betekent regelmatig kammen en 4x per jaar naar de hondentrimsalon.

Alleen thuis blijven, Banjer kan het. Natuurlijk geen hele dagen, maar een paar uurtjes moeten geen probleem zijn als hij zich helemaal thuis en veilig voelt. In zijn vorige thuis was dat wel altijd in de bench, ook ’s nachts als de baasjes gingen slapen. Wil niet zeggen dat u ook een bench moet gebruiken, het is alleen een aandachtspuntje, rustig opbouwen dus.

De perfecte hond voor u? Kom kennismaken; graag op afspraak, u bent welkom!