Astra: zoekt bijzonder lief baasje!

Ras: Kruising Labrador (Herder)
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 11-10-2006
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Astra is een lieve kruising Labrador met Herder, een teefje met geboortedatum: 11-10-2006. Wat doet zo’n leukerd (want dat is ze!) op deze leeftijd in het asiel?! Tja, soms zit het leven zo ontzettend niet mee, niet voor de eigenaar en dus ook niet voor de hond. Gewoon sneu en verdrietig. Astra zelf laat zich niet uit het veld slaan, na de eerste onwennige dagen is ze nu een beetje meer gewend en in ieder geval vol blijde verwachting: kom maar op nieuw baasje.

Het is een sociale hond, lief voor mens en dier. Nou ja, katten zijn een kleine uitzondering, daar wil ze graag achteraan. Niet om ze echt serieus kwaad te doen maar het is zo’n leuk spelletje. Andere honden, andere mensen, ook kinderen: gezellig! Gezien haar leeftijd en formaat is een plaatsing bij hele kleine net beginnende lopertjes een minder goed idee. Astra zelf is ook niet helemaal stabiel…

Bij binnenkomst was het al opgevallen; ze loopt een beetje typisch. Tijd voor een medisch check-upje, termen als HD en pijnstilling zijn genoemd. Qua beweging is het belangrijk dat ze wel vaak loopt, alleen geen hele grote afstanden. Dat betekent dat uren over strand en door de duinen niet haalbaar is maar lekker door het park en langs de dijk een prima optie. Of bos als u daar dichtbij woont. Liever geen korte bochtjes of rare bewegingen. Ook krijgt ze pijnstilling (Carprodyl), en een paar kilootjes minder is geen slecht idee. Wat de toekomst brengt? Het is afwachten, voor nu heeft ze zoveel levensvreugde dat het alles in een zonnig licht zet.

Sorry, minpuntjes in karakter of omgang, we hebben het niet kunnen vinden. Ja, ze wordt een dagje ouder en ja, ze heeft duidelijk last van staar en wellicht ook wat doofheid maar dat lijkt ons geen onoverkomelijk probleem. Het is gewoon een lieverd, op zoek naar warm mandje bij een zorgzaam baasje. Heeft u een plekje vrij? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

Sponsoren