• Chinchilla’s

  Taran en Hen-Wen

  Een leuk setje Chinchilla’s

  Ras: Chinchilla
  Geslacht: Bokje (gecastreerd) en vrouwtje
  Geboortedatum: 01-11-2013

 • Loky

  Loky

  ‘Mag ik een ander soul-maatje?’

  Ras: Konijn
  Geslacht: Voedster
  Geboortedatum: 01-04-2014

 • Daan

  Daan

  leuk mét karakter

  Ras: Europees korthaar
  Geslacht: Kater gecastreerd
  Geboortedatum: 06-08-2002

   

 • Teunis

  Teunis

  Leuk en eigenzinnig

  Ras: Europees korthaar
  Geslacht: Kater gecastreerd
  Geboortedatum: 01-12-2004

Wij komen om geld vragen…

“De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren”, zo luidt één van de wijze uitspraken van Mahatma Gandhi. Zolang de mens goed is voor het dier, zal het dier goed zijn voor de mens. De in het wild levende dieren verdienen ons respect, daarnaast zijn wij als mens verantwoordelijk voor de zorg van huisdieren.

Soms gebeurt het dat in het wild levende dieren onze zorg nodig hebben of dat een huisdier om welke reden dan ook niet de zorg krijgt van diegene die daarvoor verantwoordelijk is, denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een gewond dier of een zwervend huisdier. Gelukkig bestaan er organisaties die zich over deze dieren ontfermen, in Den Helder en omstreken wordt deze taak uitgevoerd door De Dierenambulance Den Helder – Hollands Kroon, Vogelasiel De Paddestoel en Dierentehuis ‘t Schuthok. De gewonde in het wild levende dieren worden verzorgd om zo spoedig mogelijk gezond in hun eigen omgeving weer vrijgelaten te worden, zwerfdieren worden zo snel met hun baasjes herenigd en mocht dit niet lukken dan wordt er een nieuwe eigenaar gezocht.

Dit werk kost erg veel tijd, wij prijzen ons gelukkig met het grote aantal vrijwilligers dat zich dagelijks geheel belangeloos inzet voor het welzijn van de dieren. Daarnaast kost het ook zeer veel geld: medische zorg, voeding, scholing en training, onderhoud van gebouwen en voertuigen, brandstof etc. zijn aanzienlijke kostenposten. Binnen de organisaties wordt ieder dubbeltje omgedraaid en wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat er geld over de balk wordt gegooid, het beschikbare geld moet ten goede komen aan de verzorging en het welzijn van de dieren.

Zowel de dierenambulance als de beide asielen zijn in grote mate afhankelijk van donaties en giften, deze ontvangen zij van bedrijven en particulieren. Zonder deze donaties is het voortbestaan van de organisaties absoluut onmogelijk, veel dierenvrienden zijn reeds donateur en steunen daarmee structureel één of meerdere van de genoemde organisaties.

 In 2014 hebben de drie organisaties besloten om hun krachten te bundelen, hiervoor is Stichting DWO (DierenWelzijnsOrganisaties) opgericht. Naast het informeren en adviseren van o.a. gemeenten, een proactieve houding in het bewaken en verbeteren van dierenwelzijn, een gezamenlijke aanpak van scholing is krachtenbundeling op het gebied van fondsenwerving één van de doelstellingen die in de statuten is opgenomen. Vanuit de samenwerking is dan ook besloten om een grootschalige collecte te organiseren, die dit jaar voor het eerst in Den Helder en Julianadorp zal worden gehouden.

De collecte zal worden gelopen van dinsdag 26 mei t/m zaterdag 30 mei in Den Helder en Julianadorp. De opbrengst van de collecte komt volledig ten goede aan De Dierenambulance Den Helder – Hollands Kroon, Vogelasiel De Paddestoel en Dierentehuis ‘t Schuthok, de opbrengst van deze collecte wordt dus wel daadwerkelijk lokaal besteed!

Mocht u vragen of opmerkingen hebben betreffende de collecte DWO, stuur dan een email naar DWOpenningmeester@ziggo.nl of bel met 06 27 40 22 36. Wij danken u bij voorbaat voor uw gulle gift, wij zullen zorgen dat het goed wordt besteed!

KLEDINGACTIE STICHTING DIERENLOT

Het voorjaar, grote schoonmaak, tijd om de kasten op te ruimen. Al uw (oude) kleding, textiel, schoenen is meer dan welkom in het dierenasiel; de opbrengst komt direct ten goede aan de dieren in het asiel. Help mee voor een fantastische opbrengst!!

 

Facebook Fan Page

Proteg Dier & Zorg

pup_kitten

Onze sponsors

Ook sponsor worden? Neem dan contact met ons op. Klik hier!

Contactgegevens

Stichting Dierentehuis Den Helder en omstreken
Rijksweg 4
1785 PA Den Helder
T 0223 631447
E info@schuthok.nl
I http://www.schuthok.nl

KvK Alkmaar nr. 41238180
BTW nummer NL004153947B01
(IBAN): NL29INGB0673312291
BIC (INGBNLA) uitsluitend gebruiken
bij betaling vanaf buitenlandse rekening

Voeg toe aan adresboek

Openingstijden asiel

Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag
van 14.00 tot 16.00 uur.

Openingstijden pension

Maandag t/m vrijdag van 08:00 - 12:00 uur brengen en ophalen en van 16:00 - 17:00 uur ophalen.
Zaterdag van 09:00 - 12:00 uur brengen en ophalen
en op zondag alleen ophalen tussen 09:00 en 10:00 uur.

© Dierentehuis 'T Schuthok 2015

Volg ons: